www.tiver.nl Nummer 7 - December 2004 

    Woontip
    Onderhoudstip
    Vlekkentip
    Woonvraag
    Interieursuggestie

Aantal leden: 1785


Welkom bij nummer 7 van Woontips Magazine! Vorige keer heb ik u uitgenodigd voor een dagje uit met ons naar de fabriek van Mol Gestoffeerde Zitmeubelen. Inmiddels is deze dag voorbij en we hebben met een hele groep een rondleiding gehad door deze fabriek waar lederen zitmeubelen gemaakt worden. Het was een leerzame en gezellige dag. Eén van de reacties die we van klanten kregen was: "De hele avond heb ik nog min of meer zitten nagenieten van hetgeen vanmiddag door jullie is geboden. Het was een leerzame, maar vooral ook plezierige middag…

Meer lezen over deze dag? Klik hier.

Hebt u dit uitstapje gemist? Geen probleem, want Tiver Interieurs heeft alweer iets nieuws voor u in petto…

Overal waar u komt en in elk magazine dat u openslaat, vindt u goede ideeën om uw interieur te decoreren rond Kerst. Maar wat doen we na de feestdagen? Kerstboom eruit, alle kerstdecoratie en tierelantijntjes weg… dat geeft altijd zo'n kale indruk.

Hoe maken we het weer gezellig na de Kerst? Daar willen wij u graag bij helpen!

Op 28+29 december 2004 delen Henk en Ria Vermeulen, respectievelijk 44 en 28 jaar in het interieurvak, de fijne kneepjes van het decoreren met u. Zij geven elke dag 5 leerzame en leuke interactieve interieur-decoratie-workshops. Omdat we u ook hiermee graag van dienst zijn, zijn er geen kosten verbonden aan de workshops. Voor meer informatie klik hier.

Om u alvast een voorproefje te geven, krijgt u in dit nummer van Woontips Magazine alvast wat tips over decoreren.

Veel leesplezier!

Carolien Geurtsen-Vermeulen
Hoofdredactrice Woontips Magazine

   
   Woontip: Decoreren na de feestdagen.

Als na de kersttijd de kerstdecoratie weer is opgeborgen voor een jaar, zien we ons interieur vaak weer met andere ogen. Meestal missen we de gezelligheid die de kerstdecoratie met zich meebrengt. Daarom gaan we u wat handige tips geven.

Wonen is een hele persoonlijke beleving. Het interieur weerspiegelt als het ware uw persoonlijkheid. Daarom zijn uw eigen wensen en ideeën de basis voor een geslaagd interieur. Er moet gezocht worden naar overeenstemming tussen u en uw woonomgeving. Originele details en decoraties spelen hierbij een belangrijke rol. Zij accentueren het persoonlijke karakter en zorgen voor sfeer. De kunst is, hoe pluk je de juiste elementen eruit voor de juiste sfeer? Door te kijken, te oriënteren en oog te hebben voor detail. Schoonheid ligt vaak verborgen in kleine dingen.

Decoreren is meer dan hier en daar wat frutseltjes neerzetten. Het is de combinatie van meubelen, gordijnen, vloerbedekking, kleden, lampen, schilderijen, wanddecoratie, spiegels, kandelaars, windlichten en niet te vergeten de kleuren die worden toepast bepalen mede de sfeer.

De mens achter het interieur staat centraal. Hoe wil iemand leven? In welke sfeer voelt hij zich thuis? In welke sfeer voelt u uzelf thuis? Als u binnen komt in een huis, moet u een warme deken om u heen krijgen. Het moet behaaglijk zijn… een gevoel geven van "ik kom thuis".

Zoals ik al eerder aangaf, gaat decoreren niet alleen om kleine frutseltjes, maar is het een veelomvattend geheel. In nummer 6 van Woontips Magazine hebben we verlichting behandeld. Hier kunt u tips uit halen voor de verlichting in uw interieur.

Omdat het te veelomvattend is om heel het pakket van decoreren te behandelen, komt in dit magazine het decoreren van dressoirs en sidetables aan bod. Hierbij kunt u in allerlei stijlen decoreren, maar we behandelen er een paar.

Een wandtafel kunt u op diverse plaatsen neerzetten. Natuurlijk kunt u de wandtafel tegen een muur zetten, maar ook voor het raam of achter een bank zijn zeer geschikte plekken. U kunt met een wandtafel op allerlei plaatsen in huis een gezellig en sfeervol hoekje maken. Ook in een hal staat een wandtafel mooi.

Boven een muurtafel kunt u een mooie spiegel hangen (indien tegen een muur). Dit schept ruimte en is zeer decoratief. Het kleedt bovendien de kale muur aan.Klik op de foto om te zien hoe dit dressoir gedecoreerd wordt.

Natuurlijk kunt u i.p.v. een spiegel ook een schilderij of meerdere kleine schilderijtjes naast elkaar hangen. Met meerdere schilderijtjes of iets dergelijks, creëert u een speels effect.Klik op de foto om te zien hoe dit dressoir gedecoreerd wordt.

Dan komen we op de aankleding van de muurtafel. U kunt het symmetrisch decoreren of a-symmetrisch. U kunt aan beide zijden een lamp zetten met daar tussenin decoratie. Ook kunt u aan 1 zijde een lamp zetten en het a-symmetrisch decoreren. Wat ook belangrijk is, is dat u afwisselt met hoge en lage decoratie. Dus niet allemaal dingen van dezelfde hoogte.

Ik zal een paar voorbeelden geven. Met een paar kleine lampjes, wat kandelaars en windlichtjes kan dit één van de mooiste hoekjes van het huis worden. De lampjes worden achteraan geplaatst en mogen gerust een beetje voor de spiegel of het schilderij staan. Indien er een schilderij wordt gehangen is het wenselijk dat daar de kleuren van de zithoek, gordijnen e.d. in terugkomen, zodat het één geheel wordt met elkaar. De lampenkapjes dienen ook afgestemd te worden op de toegepaste kleuren of in een neutrale kleur. De lampjes komen achteraan , kort bij elkaar, of aan weerzijde van de spiegel of het schilderij. De spiegel/het schilderij mag niet breder zijn dan de wandtafel.

De wandtafel zou van hetzelfde soort kunnen zijn als de salontafel. Dit kan dan bijvoorbeeld smeedijzer of messing met een glasplaat zijn, of in dezelfde houtsoort. Een veel voorkomende maat voor een muurtafel is 140x40 cm.

Dan speelt natuurlijk ook de stijl van de decoratie een belangrijke rol. Zo heb je bijvoorbeeld decoratie in engelse stijl, mediterrane stijl, landelijke stijl, chique stijl, klassiek, modern enz. Kortom: er is een scala aan mogelijkheden. Hoofdzaak is om door de keuze van de juiste woonaccessoires, rekening te houden met de eigenheid van het huis en uw eigen smaak natuurlijk.

Hieronder ziet u een foto van een kale sidetable. Klik op de foto om de diverse mogelijkheden te bekijken om deze sidetable te decoreren.

Kijk ook eens op onze website www.tiver.nl om nog meer inspiratie op te doen voor het decoreren van uw interieur.

 
   
   Onderhoudstip: Waar staan uw lederen zitmeubelen?

Leder is een natuurproduct. Zoals de huid van een mens niet tegen overmatige hitte en droogte kan, kan ook leder hier niet tegen. Het is dus belangrijk dat u lederen meubelen niet te dicht bij een open haard of de centrale verwarming plaatst. U voorkomt hierdoor dat het leder uitdroogt. Ook fel zonlicht tast het leder aan. Het is niet bevorderend voor de kleur.

 
   
   Vlekkentip: Specifieke vlekken in semi-aniline leder en afgedekt leder.

Het is belangrijk om de substantie zo snel mogelijk te verwijderen met een lepel of een doek. Werk van buiten naar binnen, zodat de vlek niet groter wordt. Daarna behandelt u de vlek met een vochtige doek met schoon water. Als dit niet helpt, kunt u dit doen met een sopje van lauw water en afwasmiddel. Als u dit doet, dient u met een vochtige doek en schoon water het leder nog een keer af te nemen. Met een droge doek dept u het vervolgens droog. De vlek kunt u eventueel nabehandelen met wat ledercrème ter verzorging van het leder.

Specifieke vlekken:
Wat te doen met: drop, zuurtjes, chocola, nagellak, lippenstift, parfum, balpen-inkt, viltstift en oude latex muurverf? Dit kunt u behandelen met alcohol 70%. Ook hier weer met een schone vochtige doen met schoon water nabehandelen en daarna met ledercrème behandelen.

 
   
   Woonvraag: Wat is het kleurnummer van het rood in de zijbalken van het Magazine?

Vraag:
Wat is de rode kleur voor een nummer van de rand in uw site? Ik vind hem erg mooi en wil graag de kamermuur er mee verven.

Antwoord:
Het is inderdaad een mooie en warme kleur rood. De kleur is echter niet uit te drukken in kleurnummers van verf. Wat u het beste kunt doen, is bij een verfwinkel een kleurenwaaier halen en die bij de monitor houden, zodat u een verfkleur uit kunt kiezen, die daar dicht bij in de buurt komt. Elke monitor geeft de kleur anders weer. U moet het daarom bij uw eigen monitor houden, waar u de kleur op heeft gezien.

Ik wens u veel succes bij het schilderen van de muur.

 
   
   Interieursuggestie: Keramiek bollen met waxinelichtje

Hiermee maakt u het gezellig in huis, ook na de feestdagen!

Wat is het gezellig in de wintermaanden. Kaarsen e.d. voegen een stukje extra sfeer toe aan uw interieur. Ook na de feestdagen vinden we het prettig als het gezellig is in huis. Met deze prachtige, gouden of zilveren keramiek bollen, waar u bovenin een waxinelichtje in kunt doen, bereikt u het gewenste effect!

Steel de show met dit mooie cadeau!
Met kerst vinden we het vaak fijn om vrienden of familie eens iets extra's te geven. Dit cadeau zal zeker in de smaak vallen, door de tijdloze vormgeving en de exclusieve en sfeervolle uitstraling. Een waardevol geschenk dat uw waardering voor een waardevol persoon op overtuigende wijze zal overbrengen.(Klik op de foto voor een vergroting)

Prijs per stuk:  €23,50 incl. verzendkosten
Prijs per 2:       €40,50 (i.p.v. €47,-) incl. verzendkosten
(Zolang de voorraad strekt)

Om te bestellen klik hier.