www.tiver.nl Nummer 12 - mei 2005 

    Woontip
    Onderhoudstip
    Vlekkentip
    Woonvraag
    Interieursuggestie

Aantal leden: 3470


Van harte welkom bij nummer 12 van Woontips Magazine. We krijgen de zon weer in huis en kunnen genieten van de warmte en sfeer die dat met zich mee brengt. Wel is het prettig om zelf te kunnen bepalen in welke mate we de zon in ons huis toelaten op bepaalde momenten. Daarom heb ik voor u een mini-serie gemaakt over zonwering van Luxaflex voor binnenshuis. Nummer 11 was deel 1 en dit nummer is deel 2. In dit nummer gaan we verder behandelen wat de mogelijkheden zijn die Luxaflex biedt.

Bent u op zoek naar zonwering voor binnenshuis? Bekijk dan ook zeker de interieursuggestie van vorige maand! Klik hier


Ik wens u veel leesplezier!


Carolien Geurtsen-Vermeulen
Hoofdredactrice Woontips Magazine

   
   Woontip: Mogelijkheden voor zonwering binnenshuis (deel 2)

Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van zonwering. Zo kiezen sommige mensen voor rolluiken, een luifel en anderen voor binnenzonwering van bijvoorbeeld Luxaflex. We concentreren ons in dit nummer + het vorige nummer op Luxaflex. Luxaflex is een merknaam van diverse zonweringen voor binnenshuis.

Vorige keer hebben we diverse mogelijkheden van binnenzonwering behandeld, namelijk:

• Horizontale jaloezieën (met de vele mogelijkheden ervan)
• Verticale gordijnjaloezieën
• Paneelgordijnen
• Veiligheid

In dit nummer van Woontips Magazine gaan we nog enkele mogelijkheden behandelen:

• Silhouette
• Duette Shades
• Plissé Shades
• Vouwgordijnen
• Rolgordijnen

Silhouette Luxaflex Silhouette

Silhouette is een uniek en revolutionair Luxaflex product. Het zijn zachte zwevende textiele lamellen tussen dunne, transparante stof met een luxe uitstraling. Luchtig als zijde, sierlijk als een gordijn en praktisch als een jaloezie! Silhouette heb je in allerlei eigentijdse kleuren.

Het doek is gemaakt van antistatisch materiaal (100% polyester) en is behandeld tegen vuil en stof. Silhouette is elektrisch bedienbaar.
Duette Shades Luxaflex Duette Shades

Duette Shades zijn voorzien van een stof welke in de vorm van honingraatcellen is opgebouwd. De gesloten honingraatstructuur werkt isolerend. Het werkt als een soort harmonica.

Er zijn ook Duette Shades die aan de binnenzijde het harmonica effect hebben en aan de raamzijde recht blijven. Het voordeel hiervan is dat bij schuine kanten (bijvoorbeeld het dak van een serre) minder kans is op doorhangen van de Duette.

U kunt op één raam ook twee Duettes hangen. Zo kunt u met 2 kleuren onder elkaar werken, maar ook met 2 soorten transparantheden (onderaan transparant en bovenaan semi-verduisterend bijvoorbeeld).

Duette Shades zijn verkrijgbaar in een plooibreedte van 25 mm. en 32 mm. Door de gesloten honingraatstructuur zijn de koorden niet zichtbaar. Duette Shades zijn ook leverbaar in verduisterende stoffen. Zeer geschikt voor diverse soorten ramen in huis, bijvoorbeeld: dakramen, serreplafonds, schuine ramen, draai/kiepramen enz.


Plissé Luxaflex Plissé Shades

Plissé Shades zijn samengesteld uit in plooien gevouwen stoffen van 100% polyester met een plooibreedte van 25 mm. Een Plissé is altijd gemaakt van stof (niet van metaal). De stoffen zijn transparant, semi-transparant, semi-verduisterend of verduisterend.

Het kan van diverse stoffen gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld gedessineerde stoffen, verduisteringsstoffen, transparante stoffen enz. De stoffen kunnen afgewerkt worden met een gemetalliseerde en/of verduisterende achterzijde. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gedessineerde stof aan de ene zijde met een gemetalliseerde afwerking aan de raamzijde die reflecterend is voor de zon.

Een Plissé kunt u op elke hoogte zetten die u maar wenst. U kunt de Plissé van bovenaf naar onderen laten zakken (top down). De Plissé is ook van onderaf naar boven te verplaatsen (bottum up). De Plissé kunt u ook in het middenstuk van het raam plaatsen met boven en onder ruimte open.

Ook voor deze zonwering geldt dat het gebruikt kan worden voor allerlei ramen, zoals schuine ramen, openslaande deuren, tussen twee glaspartijen enz.


Luxaflex Vouwgordijnen

Luxaflex heeft 3 verschillende soorten vouwgordijnen:
• Roman Shade
• Roman Shade de Luxe
• Austrian Shade

Roman Shade Roman Shade is een vlakhangend vouwgordijn met een speelse uitstraling. Dit vouwgordijn heeft geen baleinen.

Het vouwgordijn is gemakkelijk te bedienen en is afneembaar door het klittenbandsysteem.


Roman Shade de Luxe Roman Shade de Luxe is een vlakhangend vouwgordijn met een strakke uitstraling. Dit komt omdat het vouwgordijn aan de achterkant voorzien is van horizontale tunneltjes waar fiberglas baleinen ingeschoven zijn.

Het vouwgordijn is aan de bovenzijde met klittenband bevestigd en dus gemakkelijk los te halen wanneer u het wilt wassen.

De onderkant van dit vouwgordijn, kan op verschillende manieren worden afgewerkt, bijvoorbeeld met een volant, schulprand, bies en dergelijke.

Austian Shade Austrian Shade is een ruim geplooid vouwgordijn met een romantische uitstraling. De stof is als het ware gedrapeerd.

Ook dit vouwgordijn is af te nemen door het gemakkelijke klittenbandsysteem.Rolgordijn Luxaflex Rolgordijnen

De collectie rolgordijnen is zeer uitgebreid... voor ieder wat wils. Zo zijn er rolgordijnen met dessins uitlopend van zeer exclusief tot grafische motieven, kinderdessins, bloemdessins of subtiele wit-op-wit dessins.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een effen rolgordijn als u het een rustige uitstraling wilt geven. Ook bij de rolgordijnen van Luxaflex kan gewerkt worden met allerlei stoffen in diverse transparantheden en afwerkingen.

De onderzijde van het rolgordijn kan op diverse manieren worden afgewerkt, zoals bijvoorbeeld een schulprand.


Voor meer informatie over de diverse producten van Luxaflex en hun eigenschappen, kijk op www.luxaflex.com.


Betrouwbaar adres voor al uw raambekleding
Om u te helpen heb ik voor u een betrouwbaar adres geselecteerd, waar u voor raambekleding en vloeren terecht kunt. Ook voor Luxaflex bevelen wij dit bedrijf van harte aan: Interieur & Wonen te Valkenswaard. Voor meer informatie over Interieur & Wonen en waar u ze kunt vinden, kijk op www.interieur-en-wonen.nl

Voor u als lid van Woontips Magazine geldt in de maanden april en mei 2005 een speciale actie: zie interieursuggestie van vorige maand klik hier.

Alle gebruikte foto's zijn van Luxaflex.

 
   
   Onderhoudstip: Onderhoud houten lamellen

Houten lamellen kunt u afnemen met een plumeau of met de stofzuiger met opzetborstel op een lage stand. Dit is in de meeste gevallen voldoende om uw houten jaloezieën schoon te houden. Doe dit regelmatig, zodat het vuil zich niet te zeer gaat hechten aan de lamellen.

Mochten de lamellen te vuil zijn voor deze methode, dan kunt u met een zachte, licht vochtige doek de lamellen afnemen. Het wordt afgeraden om hierbij schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Tip:
Maak de doek niet te nat, want extreme vochtigheid kan het werken van het hout verhogen.

 
   
   Vlekkentip: Grondig reinigen Luxaflex Silhouette

Wanneer er veel stof op de Silhouette zit, kunt u dit verwijderen door het gebruik van een plumeau, mond van een stofzuiger op laagste stand of door met een föhn op de koelste stand het stof eruit te blazen (naar de zijkant van de stof).

Wanneer de Silhouette erg vuil is of wanneer er vlekken in zitten, kunt u deze reinigen door het in een bad (max. 30°C) onder te dompelen met een niet-synthetisch wasmiddel. Vervolgens met schoon water uitspoelen, uithangen en laten drogen met de lamellen in gesloten stand. De bovenrail mag niet nat worden!

U kunt uw stoffen lamellen ook altijd laten reinigen bij een professioneel reinigingsbedrijf.

Wanneer u de Silhouette zelf reinigt, ga dan altijd met voorzichtigheid te werk. Mochten er kreuken ontstaan in de stof, moeten deze gewoonlijk na korte tijd verdwijnen.

Let op: niet strijken!

 
   
   Woonvraag: Wat gebeurt er met mijn aanbetaling als het bedrijf failliet gaat?

In de woningbranche is het gebruikelijk dat u als klant een aanbetaling doet. Met deze aanbetaling financiert de winkelier het onder handen werk en het geeft hem een stukje zekerheid (de meubelen worden immers vaak per klant speciaal besteld en gemaakt).

Bij Tiver Interieurs werken we met een aanbetaling van 25%. Dit is ook het percentage dat geadviseerd wordt door de CBW (Centrale Bond van Woninginrichters). Meer dan 25% aanbetaling is niet gegarandeerd. Betaal dus nooit meer dan 25% van het totaalbedrag aan! Deze 25% geldt op meubelen, voor bijvoorbeeld keukens geldt weer een ander percentage. Laat u dus goed informeren over het geldende percentage.

Stel dat het bedrijf (dat aangesloten is bij de CBW) waar u uw bestelling hebt gedaan en hebt aanbetaald failliet gaat... wat gebeurt er dan met uw aanbetaling en uw bestelde meubelen?

Wanneer dat gebeurt, kunt u als klant bij de CBW een bewijs van faillissement inleveren (dit krijgt u van de curator van de betreffende winkel) en u moet een bewijs van aanbetaling overhandigen. U krijgt dan van de CBW een lijst met winkels waar u de levering verder kunt afhandelen. Bij de nieuwe winkel wordt de aanbetaling in mindering gebracht op hun verkoopprijs en zij zorgen verder voor de afwikkeling en levering van uw bestelling.

 
   
   Interieursuggestie:

Laat u inspireren door Residence...

Het is heerlijk om in woonmagazines te bladeren en te genieten van allerlei mooie woonsferen. Tiver Interieurs biedt u daarom de Residence aan tegen een zeer scherpe prijs, zodat u thuis kunt genieten van dit exclusieve woonblad.

Het is een schitterend blad dat 11 keer per jaar verschijnt. U vindt er allerlei informatie en leuke artikelen over diverse stijlen, huizen, trends, kunst & cultuur, schitterende foto's, decoratie tips enzovoort. Genoeg om u te laten inspireren!

Geniet een jaar lang van dit schitterende woonblad op hoog niveau tegen een zeer aantrekkelijke prijs! Klik hier voor meer informatie.