www.tiver.nl Nummer 11 - april 2005 

    Woontip
    Onderhoudstip
    Vlekkentip
    Woonvraag
    Interieursuggestie

Aantal leden: 3213


Welkom bij nummer 11 van Woontips Magazine. In nummer 10 namen we een kijkje achter de schermen van de Ziegler kleden.

De zomer staat weer voor de deur. Zon, warmte en licht staan weer centraal. Om hier optimaal van te kunnen genieten, is het gewenst dat we zelf kunnen regelen hoeveel zon en licht we toelaten in huis. Dit kunnen we doen door middel van de juiste zonwering op de juiste plek. Daarom is er ook zonwering voor binnenshuis. Dat deze zonwering niet alleen praktisch, maar ook decoratief kan zijn, ga ik u laten zien in dit nummer + het volgende nummer van Woontips Magazine. Ik heb voor u een mini-serie over Luxaflex gemaakt, zodat u diverse mogelijkheden eens naast elkaar kunt leggen en kunt vergelijken.

Bent u op zoek naar zonwering voor binnenshuis, bekijk dan ook zeker de interieursuggestie van deze maand!


Ik wens u veel leesplezier!


Carolien Geurtsen-Vermeulen
Hoofdredactrice Woontips Magazine

   
   Woontip: Mogelijkheden voor zonwering binnenshuis

Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van zonwering. Zo kiezen sommige mensen voor rolluiken, een luifel en anderen voor binnenzonwering van bijvoorbeeld Luxaflex. We concentreren ons in dit nummer + het volgende nummer op Luxaflex. Wanneer je Luxaflex zegt, denken veel mensen aan de horizontale aluminium jaloezieŽn. Luxaflex is echter een merknaam van diverse zonweringen voor binnenshuis, zoals bijvoorbeeld die aluminium jaloezieŽn en daarnaast nog veel meer. Ik heb diverse mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. In Woontips Magazine 12 komen de andere mogelijkheden van Luxaflex aan bod.

Horizontale jaloezieŽn
De lamellen van de horizontale jaloezieŽn heb je in allerlei afmetingen: 16 mm, 25 mm, 35 mm en 50 mm breed. De 25 mm uitvoering is de meest gangbare lamelbreedte.
Deze lamellen heb je in allerlei dessins en kleuren. Zo zijn er bijvoorbeeld ook geperforeerde lamellen. Op dit moment zijn de jaloezieŽn met dikke lamellen van 50 mm een groeiende trend. Zo wordt bijvoorbeeld vaak een combinatie gemaakt met de ladderband, waardoor je een wat stoere uitstraling krijgt. Ladderband is ongeveer 2,5 cm breed. Het verbindt de lamellen aan elkaar en heeft als voordeel dat er geen gaatjes van de trekkoordjes zichtbaar zijn wanneer de lamellen dicht zijn.
U kunt ook kiezen om in plaats van aluminium lamellen, houten lamellen te nemen. Ook deze houten lamellen zijn er in diverse kleuren. Vaak wordt dit dan weer gecombineerd met een houten bovenbak en onderlat, zodat alles op elkaar is afgestemd. De lamellen zijn in stand verstelbaar, zodat u afhankelijk van de stand van de zon altijd de lichtinval kunt bepalen in huis.


De Luxaflex Ondulette JaloezieŽn hebben gestileerde lamellen in een bepaalde vorm. De lamel op zich kan dus een bepaalde vorm hebben (bijvoorbeeld met een golfje erin) en daarnaast heb je ook lamellen die samen een bepaald patroon vormen in de jaloezie.
Luxaflex Lightline is de enige jaloezie zonder gaatjes (voor de koorden), waardoor volledige privacy en zonwering kan worden geboden.

Een andere variant is de Luxaflex Variozone. Dit is een jaloezie met lamellen van 25 mm met lichtregulering in zones. De jaloezieŽn zijn van onderaf te sluiten en u bepaald zelf de hoogte van de gesloten zone. Het is de ideale oplossing voor werkplekken thuis en op de zaak, maar ook voor badkamers of woonkamers aan de straatkant. Met Variozone bereikt u de ideale balans tussen inkijk en uitkijk.Naast de horizontale jaloezieŽn zijn er ook verticale gordijnjaloezieŽn. De lamellen van deze jaloezieŽn zijn ook te krijgen in diverse materialen, zoals textiel, aluminium en kunststof. Ook allerlei tinten, dessins, structuren en afwerkingen zijn hier mogelijk. Bij bepaalde stoffen kunt u ook de transparantie zelf bepalen. U kunt kiezen uit transparant, semi-transparant, semi-verduisterend en verduisterend. De stoffen en kunststof lamellen zijn in 89 mm en 127 mm breed verkrijgbaar. De aluminium lamellen zijn verkrijgbaar in 50 mm, 70 mm en 89 mm.Bij Luxaflex zijn er 3 verschillende behandelingen mogelijk voor de stoffen lamellen:
• Topar:
   Deze behandeling zorgt voor een goede reflectie van zonnewarmte en licht, het is
   stofwerend, wasbaar en het is bestand tegen insectenvuil en glasreinigers.
• Dust Block:
   Deze behandeling beschermt tegen stof en rook, vloeistoffen op water- of oliebasis
   en het is wasbaar.
• Sana Plus:
   Deze behandeling werkt anti-bacterieel en is wasbaar. Ideaal voor toepassing in
   bijvoorbeeld de medische sector.


De laatste trend op het gebied van verticale gordijnjaloezieŽn zijn de ellipsvormige lamellen. Het woord zegt het alÖ de lamellen hebben de vorm van een ellips.

• Dit heeft diverse voordelen:
• Mooie vorm
• Stijlvoller (vanwege het feit dat er geen lamelgewichten of onderkettingen nodig zijn)
• Hoge isolerende werking
• Door de witte achterzijde hebt u een egaal straatbeeld
• Zachte sfeervolle lichtfiltering
• Eenvoudig te reinigen

Luxaflex heeft ook een ruime collectie aan paneelgordijnen. Paneelgordijnen zijn gemaakt van stoffen met een zeer hoge kwaliteit. Ze zijn zeer decoratief en uitermate geschikt voor grote ramen, schuifpuien en openslaande deuren. Paneelgordijnen zijn ook zeer goed toepasbaar als afscheidingswand in een ruimte.

Luxaflex producten zijn zowel met de hand als elektrisch eenvoudig bedienbaar.Ook veiligheid staat bij Luxaflex centraal. Nu zult u misschien denken: wat is er nou onveilig aan bijvoorbeeld jaloezieŽn? In de koordjes waar een jaloezie mee omhoog getrokken wordt, zit een soort van lus. Hierin kan een kind of een huisdier het hoofd doorheen steken. Dit zou kunnen leiden tot ongelukken. Luxaflex heeft hiervoor een oplossing bedacht. Namelijk een slimme en veilige koordverbinder.

Wanneer er gewicht tussen de trekkoorden komt, opent deze zich vanzelf. Het vergroot de veiligheid en verkleint de kans op ongelukken met kleine kinderen of dieren.

Tip:
Bij horizontale zonwering kunt u zowel links als rechts naar buiten kijken. Met verticale zonwering is dat niet mogelijk. U kunt dan slechts een bepaalde richting in kijken.

Betrouwbaar adres voor al uw raambekleding
Om u te helpen heb ik voor u een betrouwbaar adres geselecteerd, waar u voor raambekleding en vloeren terecht kunt. Ook voor Luxaflex bevelen wij dit bedrijf van harte aan: Interieur & Wonen te Valkenswaard. Voor meer informatie over Interieur & Wonen en waar u ze kunt vinden, kijk op www.interieur-en-wonen.nl

Voor u als lid van Woontips Magazine geldt in de maanden april en mei 2005 een speciale actie: zie interieursuggestie.

Alle gebruikte foto's zijn van Luxaflex.

 
   
   Onderhoudstip: Onderhoud aluminium lamellen

Om te voorkomen dat vuil en vet zich gaan hechten aan de lamellen is het verstandig om regelmatig met een plumeau of stofdoek de lamellen af te doen. Dit gaat het beste als ze dicht zijn. De rest van de meubelen e.d. in huis wordt ook regelmatig afgestoft, dus is het logisch dat ook de lamellen regelmatig meegenomen worden in het afstoffen.

Wanneer de lamellen erg vuil of vet zijn, kunt u deze met een vochtige doek afnemen. Ook met de stofzuiger op de laagste stand zijn lamellen af te nemen.

 
   
   Vlekkentip: Wat doe ik met vlekken in stoffen lamellen?

Bij alle lamellen moeten de onderplaat en verbindingskettingen eraf gehaald worden. De meeste stoffen beschikken over een beschermlaag. Afhankelijk van de stof van de lamellen, kunnen ze in de wasmachine gewassen worden. Bij sommige andere stoffen moeten de lamellen in een handwarm sopje met een niet-synthetisch wasmiddel gewassen worden met de hand. Weer andere stoffen mogen helemaal niet ondergedompeld worden en mogen alleen met een natte zachte borstel gereinigd worden.

Het is dus van groot belang dat u de Luxaflex-dealer even raadpleegt alvorens u de lamellen gaat uitwassen.

 
   
   Woonvraag: Hoe lang is een offerte geldig?

Als u ergens een offerte laat maken voor de inrichting van uw huis en de betreffende winkel is aangesloten bij de CBW (Centrale Bond van Wonen), dan is de offerte 2 weken geldig na offertedatum (tenzij uit de offerte anders blijkt).

Het is belangrijk dat hier richtlijnen voor zijn, want stel dat u na maanden terugkomt, kan het best zijn dat bijvoorbeeld de prijzen veranderd zijn.

 
   
   Interieursuggestie: Extra korting op alle Luxaflex-artikelen!

De zomer staat weer voor de deur. Zon, warmte en licht staan weer centraal. Om hier optimaal van te kunnen genieten, is het gewenst dat we zelf kunnen regelen hoeveel zon en licht we toelaten in huis. Dit kunnen we doen door middel van de juiste zonwering op de juiste plek.

Om u te helpen heb ik voor u een betrouwbaar adres geselecteerd, waar u terecht kunt voor al uw raambekleding, vloeren en zonweringen voor binnenshuis: Interieur & Wonen aan de Leenderweg te Valkenswaard.

Voor u als lid van Woontips Magazine geldt in de maanden april en mei 2005 een speciale actie:

Bij inlevering van de kortingsbon ontvangt u bij Interieur & Wonen
5% korting op alle Luxaflex artikelen!


Klik hier om de bon uit te printen.

Voor meer informatie over Interieur & Wonen, bezoek
hun website www.interieur-en-wonen.nl.