www.tiver.nl Nummer 1 - juni 2004 

    Woontip
    Onderhoudstip
    Vlekkentip
    Woonvraag
    Interieursuggestie


Tiver Interieurs heet u van harte welkom, bij het eerste nummer van Woontips Magazine. Elke maand zullen wij u verrassen met een nieuw nummer van Woontips Magazine, boordevol leuke tips en ideeŽn omtrent uw interieur.

Woontips Magazine is een initiatief van Tiver Interieurs, om u een extra service te bieden bij het samenstellen van uw interieur.

Wat houdt het Woontips Magazine in?
Elke maand vindt u in het magazine diverse leuke en praktische tips voor uw interieur. Het magazine wordt per e-mail verstuurd. Het doel van het magazine is, om u te helpen bij de vele keuzes die u moet maken aangaande uw interieur. Bovendien is het een magazine, dat leuk is om te lezen en waar u bovendien een hoop van zult leren.

De volgende rubrieken vindt u regelmatig terug in Woontips Magazine:

Woontip
Hier geven we elke keer een nieuwe tip voor uw interieur. Allerlei thema's en onderwerpen zullen de revue passeren. Het zal u inspireren en helpen bij het verfraaien van uw interieur.

Onderhoudstip
Vraagt u zich ook wel eens af, hoe u uw meubelen moet behandelen en onderhouden? Elke maand vindt u hier een bruikbare tip, zodat u weet hoe u uw meubelen mooi houdt.

Vlekkentip
Wie heeft dat nou nooitÖ op een ongelegen moment gaat er een glas om, of wordt er geknoeid op een nieuw kleed, stoel etc. Övervelende vlekkenÖ hoe gaan we daar mee om?
Wij geven u elke maand een tip, hoe u nare vlekken kunt behandelen, zodat u er snel bij kunt zijn als er iets mis gaat.

Woonvraag van de maand
In deze rubriek behandelen we een woonvraag die aan ons wordt gesteld. We geven dus antwoord op allerlei actuele vragen.

Interieursuggestie
In deze rubriek komt een mooi item voor in uw interieur. Dit kan decoratie zijn, maar ook een meubelstuk of iets in die trend. Wanneer u interesse heeft in een bepaalde aanbieding en iets wilt bestellen, kunt u dit doen via Tiver Interieurs.

Veel plezier bij het lezen van Woontips Magazine nummer 1.

Met vriendelijke groet,

Sam & Carolien Geurtsen-Vermeulen
Henk & Ria Vermeulen

   
   Woontip: Ik wil mijn interieur veranderen, maar waar begin ik?

Heeft u plannen om uw interieur te gaan veranderen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Maak dan voordat u begint een stappenplan, zodat u een goed overzicht heeft. Het stappenplan kan er als volgt uit zien:

Stap 1: Bepaal wat uw persoonlijke woonwensen zijn.

Afhankelijk van smaak, samenstelling van het gezin, ruimte, begroting etc. heeft ieder zijn/ haar eigen wensen en ideeŽn voor hun interieur.

Belangrijk om op te letten is bijvoorbeeld:

  • Het aantal zitplaatsen in uw zithoek.
  • Bepalen waar u TV wilt kijken.
  • De grootte van uw eetkamertafel en het aantal eetkamerstoelen.
  • Is het gewenst dat er een werkplek is in de woonkamer?
  • Indien u kinderen heeft, wilt u hiervoor een speciale speelplek inrichten?
  • Is er behoefte aan een aparte leeshoek?
  • Hoeveel kastruimte is gewenst?

Al dit soort dingen kunnen meespelen bij het bepalen van uw uiteindelijke woonwensen en ideeŽn. Zet deze punten op papier en bespreek ze desgewenst en indien van toepassing, met uw partner of gezin.

Stap 2: Wat wilt u vervangen en welke items wilt u behouden?

In sommige gevallen hoeft men met bovenstaande vraag helemaal geen rekening te houden, omdat heel het interieur vervangen mag worden. In dat geval heeft u het gemakkelijker en kunt u uw fantasie de vrije loop laten.

In veel gevallen echter, hebben we te maken met bijvoorbeeld bestaande meubelen, kleden of gordijnen, die men graag wil behouden. Dan houden we dus rekening met het bestaande interieur en gaan we zorgen dat de nieuwe items in uw bestaande interieur op een gepaste manier geÔntegreerd worden.

Wat u kunt doen, is een lijst maken van items die u graag in uw nieuwe interieur wilt terug zien. Vervolgens neemt u de maten op van uw woonkamer + de maten van uw bestaande meubelen.
Voor het krijgen van een goed beeld, kunt u een plattegrond maken van uw woonkamer. Uw bestaande meubelen kunt u op een los vel papier tekenen in dezelfde schaal als uw plattegrond, (afmeting is daarbij vooral belangrijk, het gaat er niet om dat u de vorm exact tekent). Vervolgens knipt u de getekende meubelen uit. U kunt dan in uw plattegrond schuiven met de diverse meubelstukken, waardoor u al snel ziet waar u ruimte overhoudt en op welke plaats uw meubelen qua afmeting het beste tot hun recht komen. Wanneer u al weet waar de bestaande meubelen mogen komen te staan, kunt u het er ook direct in tekenen.

Stap 3: Bepaal uw smaak en wat u wilt besteden.

Over smaak valt niet te twisten zegt men wel eensÖ en dat is ook zo. Zeker op het gebied van uw woning, geldt wat u mooi vindt en waar u zich thuis bij voelt. Natuurlijk zijn wij er om u ervoor te behoeden bepaalde keuzes of combinaties te maken, waarvan wij uit ervaring weten dat ze niet bij elkaar combineren. Maar over het algemeen, kunnen we wel zeggen dat ieder zo zijn of haar eigen smaak heeft en dat maakt uw interieur ook zo persoonlijk. Zelfs de smaak bij man en vrouw verschilt vaak. Mannen letten soms op andere aspecten als vrouwen. Hierbij is het belangrijk om bereid te zijn compromissen te sluiten en de diverse wensen zodanig te combineren dat beiden gelukkig zijn met het eindresultaat.

Omdat u een perfect eindresultaat wilt bereiken, is het belangrijk dat u goed advies krijgt bij het samenstellen van uw interieur. Iets waar u bij Tiver Interieurs van verzekerd bent.

Het is belangrijk dat u weet welke richting u in wilt, betreffende de stijl van uw interieur. Houdt u van modern, klassiek, eigentijds klassiek, engelse stijl, of misschien een combinatie van diverse stijlen? Vaak is het vrij snel duidelijk of iets in de smaak valt of niet, maar binnen de stijl die u aanspreekt, kunt u natuurlijk nog alle kanten op.

Wat ook een rol kan spelen, is uw bestedingsbedrag. Wat wilt u ongeveer gaan besteden aan uw interieur? Als het al enige tijd geleden is, dat u meubelen hebt gekocht, is het raadzaam, om eens te bekijken wat meubelen tegenwoordig kosten. Net zoals bijna alles in deze tijd, zijn natuurlijk ook de prijzen van meubelen veranderd ten opzichte van enkele jaren geleden.

Wanneer uw interieurkeuze op een bepaald moment niet binnen het gewenste bestedingsbedrag blijft, is het beter om toch te kiezen voor het interieur dat u wenst. U kunt er dan voor kiezen om het nieuwe interieur niet in 1 keer aan te schaffen, maar in stappen. Op die manier heeft u toch uiteindelijk het resultaat wat u beoogd, zonder uw financiŽn uit het oog te verliezen.

Stap 4: Maak een keuze en bepaal de kleuren.

In het begin denkt u misschien, dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Dit is echter maar van korte duur. Er wordt een hoop aangeboden binnen de meubelbranche. Dat is ook begrijpelijk, omdat (zoals we hierboven al noemden), we te maken hebben met allerlei mensen en dus ook allerlei smaken en bestedingsbedragen. Tiver Interieurs heeft zich bijvoorbeeld gespecialiseerd in meubelen die zich kenmerken door stijl, klasse, kwaliteit en comfort in een eigentijds klassieke sfeer. U mag dus zeker zijn van een perfecte kwaliteit en comfort, in een prachtig en sfeervol jasje.

Wanneer u kijkt naar uw woonwensen, bestedingsbedrag en stijl, komt u al gauw op een bepaald type meubelen uit. Dan is het een kwestie van bekijken wat het beste past in uw huis en wat u dus het mooiste vindt. Een deskundig advies is daarbij vaak zeer gewenst. Wij komen daarom graag even bij u thuis kijken om u een goed en deskundig advies te geven. Voor ons is elk huis weer anders en elke woonkamer weer nieuw. Wij komen dus blanco, bij u binnen, waardoor wij u met onze ervaring en kennis, zonder vooroordeel kunnen adviseren.

Wanneer u op een zeker moment iets op het oog heeft, kunt u de maten van de diverse meubelen opvragen en ook de nieuwe items opnemen in de plattegrond, die u eerder gemaakt hebt. Op die manier krijgt u een goed overzicht, van uw woonkamer.

Ook kleur is natuurlijk zeer belangrijk in een huis. Met kleur bepaalt u een groot deel van de sfeer. De kunst is, om met eventuele bestaande kleuren in huis rekening te houden en toch een vernieuwend effect te creŽren. In sommige huizen is rust en eenvoud gewenst, terwijl bij andere huizen gerust een wat gewaagdere kleur of stof gebruikt mag worden. Ook hier is het advies van een deskundig interieuradviseur onmisbaar.

Stap 5: Inrichten en decoreren.

Na vorige stappen doorlopen te hebben, kunt u met een gerust hart uw aankoop afronden. U bent dan zeker van uw keuze en kunt naar het moment uitzien, dat uw nieuwe meubelen bij u in huis worden geplaatstÖ iets waar we het in stap 5 over gaan hebben.

Men heeft ooit het idee dat het stopt bij het aanschaffen van de meubelen en deze neer te zetten in de woonkamer. Dit is echter niet het geval. Een sfeer creŽer je niet alleen door er een paar nieuwe meubelen neer te zetten. Natuurlijk is dit wel het hoofdgedeelte van uw interieur en zal daarom de sfeer al heel anders zijn, maar daar stopt het niet.

Bij het uitzoeken van uw meubelen is het belangrijk om ook te kijken naar verlichting en accessoires. Verlichting is ťťn van de belangrijkste sfeerbronnen in uw woonkamer, iets wat vaak over het hoofd wordt gezien. Met verlichting en accessoires, maakt u uw nieuwe creatie van uw interieur af. Een mooie lamp, passende accessoires, een mooi schilderij etc. maken de sfeer in huis compleet. Door dit soort items een keer te vervangen, krijgt uw woonkamer een hele andere look. Ook als u niet heel uw interieur wilt vervangen, maar een paar kleine items wilt vernieuwen, zijn een paar mooie lampen of wat chique accessoires zeker een aanrader. Onder rubriek "Interieursuggestie" vindt u elke keer een nieuw item als decoratieve aanvulling voor uw interieur.

Ook een kleed bepaald een stuk sfeer. Een kleed maakt de zithoek of eethoek compleet en zorgt voor een stuk aankleding en warmte van dat gedeelte van de kamer. Vooral op harde vloeren, maar ook op vloerbedekking wordt vaak een kleed gelegd, om zo een decoratief en gezellig effect te realiseren bij dat gedeelte in de kamer.

Bij het uiteindelijk inrichten van uw interieur, is het dus verstandig om dingen als verlichting, kleden en accessoires mee te nemen in uw totaalplaatje. Bij Tiver Interieurs, vindt u ook op dit gebied een uitgebreide en vernieuwende collectie. Wanneer wij uw meubelen bezorgen, kunnen wij indien gewenst verlichting en accessoires meenemen en u helpen bij het afdecoreren van uw woonkamer, zodat u zich uiteindelijk voor 100% thuis voelt in uw eigen huis.


Wij wensen u veel succes met het stappenplan! In de komende nummers gaan we dieper in op alle zaken die voorbij zijn gekomen in het stappenplan, zoals bijvoorbeeld: kleuren, stijlen, decoratie etc.

 
   
   Onderhoudstip: Hoe gaan we met houten meubelen om?

Houten meubelen zijn in te delen in 2 groepen: wel en niet afgelakt. Meestal wordt een meubel eerst gebeitst en dan transparant afgelakt met zijdeglans of hoogglans lak. Lak heeft altijd wat tijd nodig om uit te harden. Het is dus verstandig om de eerste weken dat u uw nieuwe meubel in huis heeft, hier extra voorzichtig mee om te gaan tot de lak goed hard is. Maar hoe hard de lak ook is, er zullen altijd krasjes in komen. Zelfs in een glazen- of granieten tafel komen krasjes. Vandaar dat repro-antieke meubelen erg in trek zijn. Een krasje is dan zo bijgewerkt. De lakken van nu zijn vrijwel allemaal vocht- en alcoholbestendig wat niet betekent dat vloeistoffen langdurig mogen inwerken.

Let op met hitte! Een hete pan of glas thee veroorzaakt een witte vlek of kring. Dit is het condenseren van vocht aan de onderkant van de laklaag alsmede het samentrekken van de lak. De enige manier om zo'n vlek eruit te halen is het blad te schuren en opnieuw te kleuren en te lakken. Dit is een kostbare aangelegenheid.

Onderhoudstip voor gelakte meubelen:
Voor het dagelijks onderhoud van gelakte meubelen volstaat afstoffen of met een vochtige doek afnemen. Het is dan wenselijk even met een droge doek na te wrijven. Eens per jaar mag u het meubel opwrijven met een zachte doek met enkele druppels meubelolie.

Tiver Interieurs heeft een ruim assortiment aan onderhoudsproducten, om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ook meubelolie is bij ons te verkrijgen. Wij werken al jaren met dezelfde producten en dit bevalt uitstekend!

 
   
   Vlekkentip: Hoe behandel ik een vlek op mijn gelakte meubelen?

Als het om gelakt hout gaat, volstaat het afnemen met een vochtige doek, eventueel met een beetje allesreiniger of sopje van afwasmiddel. Vette vlekken kunt u het beste behandelen met een vochtige doek met onverdund afwasmiddel. Daarna met een vochtige doek met schoon water nabehandelen en droogwrijven.

Bij hoge uitzondering mag een beetje terpentine gebruikt worden. Dit betreft situaties waarbij u niets meer te verliezen hebt. Zoals bij de rubriek "onderhoudstip" reeds vermeld, kunnen vlekken die een beschadiging van de laklaag inhouden, bijvoorbeeld ten gevolge van verhitting of inwerking van agressieve vloeistoffen, alleen verwijderd worden door de gehele laklaag te verwijderen en vervolgens opnieuw te kleuren en te lakken. Gebruik nooit ammoniak of schuurmiddelen. Desnoods kan bij hardnekkige vlekken met wat tandpasta gepolijst worden.

 
   
   Woonvraag

Voor 15 juli 2004 mag u ons een woonvraag mailen. Enkele vragen zullen we eruit kiezen en behandelen in de komende nummers van Woontips Magazine. Graag vragen die betrekking hebben op uw woonkamer, aangezien we ons op dat gebied gespecialiseerd hebben. Verder mag dit over allerlei zaken gaan, zoals bijv. indeling, kleuren, combinaties, verlichting enz.

Klik hier om uw woonvraag te mailen

 
   
   Interieursuggestie

Woninginrichter is ons vak. Wij verdiepen ons in ons vak en bezoeken o.a. diverse binnen- en buitenlandse beurzen, huisshows etc.

Omdat we nu de zomer in gaan, hebben we voor u een mooi en exclusief accessoire geselecteerd: 4 vogeltjes van messing fumť op een marmer voetje. De afmeting per vogeltje is Ī 12x12x32h. cm. Ook met deze set vogeltjes kunt u een gedeelte van uw kamer verfraaien en een nieuwe look geven, passend in de sfeer van voorjaar en zomer. Ook na deze tijd zijn deze vogeltjes natuurlijk schitterend en decoratief in uw interieur.Normale prijs per vogeltje: 78,- 
Normale prijs per set: 312,- 
Nu speciale aanbieding per set: 280,-


Deze aanbieding is geldig in de maanden juni en juli 2004

Wilt u ook graag profiteren van deze voordelige aanbieding?

Stuur ons dan een mail met uw bestelling.
(Vermeld uw gegevens incl. telefoonnr. + wat u wilt bestellen).


Wij nemen contact met u op, zodra uw bestelling bij ons gearriveerd is.
U kunt uw bestelling ophalen bij Tiver Interieurs en dan betalen.


Klik hier om te bestellen per mail
 
   
   Aanmelden

Hebt u het magazine ontvangen van een vriend of kennis en wilt u zich graag aanmelden op het gratis Woontips Magazine?

Vul dan hieronder uw gegevens in:

Naam:
E-mail adres:
 
 
   
   Enthousiast? Zeg het voort!

Bent u ook enthousiast over Woontips Magazine? Mail het magazine dan door aan uw vrienden en kennissen. U kunt natuurlijk ook onze website doorgeven: www.tiver.nl.

 
   
   Meer informatie

Voor meer informatie, kunt u altijd terecht op onze website www.tiver.nl Ook in onze showroom bent u natuurlijk van harte welkom. Wij ontvangen u in een gemoedelijke sfeer, waar u kunt genieten van de stijlvolle ambiance die u van Tiver Interieurs mag verwachten.